WE WANT YOU TO TAKE YOUR T-SHIRT OFF...AND WEAR OURS...
 
 
Splošni pogoji poslovanja
plošni pogoji poslovanja spletne trgovine Unikatne-majice.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Spletna trgovina Unikatne-majice.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga samostojno podjetje SPD, Mario Pletersek s.p., Selnica ob Muri 104, 2215 Ceršak, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ali nadimku, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo katerega sam oblikuje. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Unikatne-majice.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
  • identiteto podjetja;
  • kontaktne naslove;
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev;
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve;
  • vse cene, jasno in ne dvoumno določene;
  • način plačila in dostave;
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
Načini plačila
V spletni trgovini Unikatne-majice.si ponudnik omogoča plačilo po povzetju (velja samo gotovina) in plačilo po predračunu. Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), z razčlenjenimi stroški. Zraven računa je priložen obrazec z obvestilom, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Veljavnost ponudbe
Vse cene so v Evrih in vključujejo 22 % DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Veljajo cene, ki jih uporabnik potrdi pri naročilu v spletni trgovini. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine.
Veljavnost akcijske ponudbe
Roki veljavnosti akcijske ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi.
Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga
Kupec izbere vrsto, barvo in velikost blaga. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico izvede morebitne korekture in potrdi naročilo.
Po potrditvi nakupa uporabnik dobi preko spletne strani elektronsko sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini Unikatne-majice.si sprejeto.
Če/ko ponudnik prejme potrdilo o plačilu po predračunu, pošlje uporabniku po elektronski pošti obvestilo o plačanem naročilu z informacijami kaj je kupil, znesek plačila in predvideno dobavo naročila.
Blago je odposlano.
Plačilo naročila po povzetju. Naročeno blago je bilo poslano po pošti kot odkupna pošiljka. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo poštnine, ampak le-ta za promet znotraj Slovenije znaša 2,99 EUR za pošiljko. Ob poštni dostavi je potrebno plačati stroške poštne provizije, in sicer 0,96 EUR. V kolikor vsi naročeni artikli niso dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadnega pošiljanja ponudnik.
Koraki nakupa - sklenitev pogodbe

Izbor artiklov - oddaja naročila

Uporabnik izbere artikle, ki si jih želi, jih doda v voziček s klikom na gumb "V voziček". Iz vozička lahko kadarkoli odstrani izbrane artikle z gumbom "Odstrani". Ko uporabnik zaključi z izbiranjem artiklov, klikne na gumb "Zaključek" ter na blagajni izpolni vse potrebne podatke in odda naročilo. Naročilo se postavi v čakalno vrsto, kupec pa dobi kopijo naročila v svoj poštni predal. Naročilo se hrani v na strežniku ponudnika. Uporabniku je dosegljivo preko povezave "Arhiv" v stolpcu "Prijava".

Popravljanje naročila

Kadarkoli med potekom nakupa lahko uporabnik odpre voziček in iz vozička odstrani izbrane artikle z gumbom "Odstrani".

Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena

V roku najkasneje 24 ur trgovec pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se trgovec zavezuje, da bo ponudil uporabniku nižjo ceno ali ponudil ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Trgovec si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko oziroma ga kontaktira preko e-poste. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "V obdelavi" sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

Blago odposlano

Trgovec zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom. Stranko se obvesti preko e-poste, da je bilo naročilo odposlano.
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga/vračilo kupnine
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu.
Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje vrniti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je podjetje zamudilo z vračilom vplačil, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih vplačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.
Cene veljajo do dne objave novega cenika na spletni strani www.unikatne-majice.si.
VRAČILO BLAGA

Vračilo blaga (odstop od pogodbe):

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu.
Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje vrniti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je podjetje zamudilo z vračilom vplačil, mora potrošniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih vplačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.
Blago pošljite nazaj kot navadno pošiljko.
Cene veljajo do dne objave novega cenika na spletni strani www.unikatne-majice.si.

Napake ob naročanju:

V kolikor kupec ugotovi, da je ob naročanju navedel napačne podatke naj jih čim prej sporoči prodajalcu.
Kupec ima pravico, da nas v 14 dneh po prejemu blaga pisno obvesti, da odstopa od pogodbe, ne da bi navedel razlog za svojo odločitev, nato pa mora v roku 30 dni vrniti blago nepoškodovano in nenošeno. Prodajalec se zavezuje, da bo v roku 30 dni po prejemu obvestila kupcu vrnil celotno kupnino.
Kupec nosi stroške vračila blaga.
Jezik komuniciranja je slovenščina.
Z naročilom se smatra, da je stranka (kupec) seznanjen z določili pogodbe na daljavo in da jih sprejema.
Račun arhivira prodajalec.
Za pravopisne napake ne odgovarjamo.
Pritožbe: Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Prodajalec mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
Pritožbe pošljite na naš e-mail naslov.


Prodajalec mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
Napake ob naročanju/vračilo kupnine
v kolikor uporabnik ugotovi, da je ob naročanju navedel napačne podatke naj jih čim prej sporoči ponudniku. Uporabnik ima pravico, da v 14 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov info@unikatne-majice.si ali izpolni priložen obrazec za menjavo blaga in ga pošlje na sedež podjetja. Kupec mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije uporabnik. Možnost vračila ne velja za blago katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih uporabnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. Možnost vračila ne velja za opremo in čevlje, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema vrnjenega blaga.
Dobavni rok
Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni - v delavnikih. Za večino artiklov je dobavni rok do 14 dni po prejemu naročila. V kolikor je za naročen artikel rok dobave daljši, ponudnik uporabniku pošlje elektronsko obvestilo o predvidenem možnem roku dobave. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.
Dostava
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za Unikatne-majice.si e-trgovino opravlja Pošta Slovenije. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo poštnine, ampak le-ta za promet znotraj Slovenije znaša 2,99EUR za pošiljko. Pri prevzemu paketa se uporabniku zaračunajo stroški bančnega nakazila, in sicer 0,96EUR.
V kolikor vsi naročeni artikli niso dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadnega pošiljanja ponudnik.
Plačilo in prevzem blaga
Naročeno blago pošljemo po pošti kot odkupno pošiljko. Cene blaga navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Poštnina za Slovenijo: € 2,99 po pošiljki. Stroški nakazila € 0,96 Plačate poštarju ob prevzemu pošiljke. V kolikor ne dostavimo vseh naročenih artiklov v eni pošiljki krijemo stroške naknadnega pošiljanja mi. Riziko transporta prevzame ponudnik. Morebitno poškodbo ali količinski manjko nam morate pismeno javiti najkasneje v roku 8 dni od prevzema blaga na kontaktni e-mail info@unikatne-majice.si.
Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške /strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in avdio zapisov. Uporabnik je prav tako sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.
Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani Unikatne-majice.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.
Komunikacija
Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.
Odveza odgovornosti
Spletna trgovina Unikatne-majice.si se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.
Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@unikatne-majice.si ali po klasični pošti na naslov:

SPD-grafične storitve,
Mario Pletersek s.p.,
Selnica ob Muri 104,
2215 Ceršak


Ponudnik mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče v kraju sedeža podjetja.
Real Time Analytics